10 decembra, 2023

PGD ŠKOFJA VAS

Škofja vas 8, 3211 Škofja vas

Letovanje gasilske mladine PGD Škofja vas Debeli Rtič 2019

V času od 30.5. do 2.6.2019, so mladi gasilci letovali na Debelem rtiču, v prostorih Mladinskega zdravilišča in letovišča, natančneje v domu Morska zvezda. Kar 30 otrok se je zbralo na tem čudovitem kraju, kjer so skupaj z mentorji preživeli čudovite 4 dni. Razdeljeni so bili v skupine, ki pa so med seboj odlično sodelovale, se igrale, izobraževale in se družile med gasilskimi dejavnostmi, kakor tudi med prostim časom.

Rdeča nit letovanja je bila druženje in sodelovanje, ter priprava na različna tekmovanja v sproščenem vzdušju. Poleg raznih vaj, so se merili tudi v orientaciji in raznih športnih igrah, tekmovali pa so tudi v redu in disciplini, za kar so bili najboljši na koncu tudi nagrajeni. Preizkusili so se v pravilni evakuaciji ob proženem alarmu in izvedeli mnogo o požarni preventivi.

Med letovanjem so nas obiskali potapljači Poklicne gasilske enote Celje, ki so prikazali delo potapljačev in veščine pri reševanju iz vode. Pri prikazu v vodi, so praktično pomagali in se preizkušali tudi otroci. Zaradi hladne morske vode je bilo kopanje prijetnejše v notranjem bazenu, kjer so se otroci preizkusili v plavalnih disciplinah, izvedeno pa je bilo tudi vse potrebno za osvojitev veščine plavalec.

Letovanje je bilo zaključeno v nedeljo, ko so mladi gasilci polni lepih vtisov, zadovoljni in zdravi, prispeli nazaj v Škofjo vas.

Mogoče ste spregledali

1 min read
1 min read
1 min read